16. 6. 2024   |   svátek má Zbyněk
 

Okurkový sirup

Název Množství a jednotka
okurka salátová 2 kg
cukr krupice 1 kg
citron 1 ks
kyselina citronová 1 lžička

Příprava: 30 min.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
Okurky oloupeme, a buďto rozmixujeme nebo nastrouháme na struhadle. Nastrouhané nebo rozmixované okurky přecedíme přes plátno nebo hustou gázu. Okurky také můžeme rovnou odšťavnit. Vzniklou šťávu si odměříme, podle toho budeme potřebovat cukr. Šťávu dáme do hrnce, na litr šťávy přidáme litr cukru, jeden na plátky nakrájený citrón a lžičku kyseliny citronové. Zahřejeme jen tak, aby se cukr a kyselina rozpustily, nalijeme do sterilizovaných lahví a uzavřeme. Nezavařujeme.
Použití sirupu - k přípravě limonád, můžeme přidat pár koleček okúrky i se slupkou, citrón, lístky máty, ředíme vodou nebo minerálkou.


 


RECEPTY

Pistáciové "laskonky"

Postup: Nesolené loupané pistáciové oříšky rozmixujeme najemno. Bílky se špetkou soli... zobrazit recept

RECEPTY

Pomazánka ze zbytku masa

Postup: Zbytek masa - může být pečené, vařené třeba z polévky, hovězí, vepřové,... zobrazit recept

RECEPTY

Pizza na plechu

Postup: na těsto:1/2 kg hl. mouky1 lžička soli1/2 deci oleje2 žloutkykvásek:1/4 l... zobrazit recept

RECEPTY

Mrkvový salát

Postup: Mrkev očistíme a jemně nastrouháme. dáme do misky a přidáme podle své chuti... zobrazit recept

RECEPTY

Čokoládové lanýže

Postup: Čokoládu s vysokým podílem kakaa rozpustíme ve vodní lázni dohladka. Přidáme... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak na to?

Především si musíme určit priority. Pokud se nedokážeme vzdát svého... zobrazit článek

RESTAURACE

Ristorante di Valle

Restaurace je součástí Resortu Farské lúky, který se nachází v centru malebné...